Loading...
Kindercoach Tilburg

Doelen stellen voor je kind

 

In onze samenleving is het voor veel mensen heel belangrijk wat voor baan je hebt, hoeveel geld je verdient, wat voor auto je rijdt, welke merkkleding je draagt en zo kun je nog veel dingen bedenken die hier mee in verband staan. Met social media is het ook nog eens veel gemakkelijker om onszelf te vergelijken met de mensen om ons heen en met de mensen die ver van ons af staan. Het is dan ook best wel logisch dat je als ouder voor je kind ook deze dingen graag zou zien in de toekomst.

 

En om deze dingen allemaal te kunnen bereiken is het belangrijk dat je doelen stelt. Je wilt het liefste dat je kinderen hoog scoren op school zodat ze door stromen naar een goede vervolgschool en uiteindelijk die mooie baan te pakken krijgen waarmee ze goed passen in onze samenleving en hopelijk ook heel gelukkig worden. Daarnaast is het belangrijk dat ze ook een sport beoefenen, een muziekinstrument bespelen en veel vriendjes hebben.

 

Wanneer je hier eens over nadenkt dan is het eigenlijk best wel gek dat we dit allemaal verwachten van onze kinderen. Zeker gezien het feit dat we allemaal in ons eigen leven en in de levens om ons heen zien hoe pittig het is om te voldoen aan al deze eisen.

 

Wat je in mijn optiek goed voor ogen moet houden is, zijn de doelen die je stelt voor je kind wel haalbaar op een manier die ook nog leuk en fijn voelt voor je kind. Of zou het ook zo kunnen zijn dat je je kind overbelast met alle dingen die moeten in plaats van je kind de ruimte te geven om op zijn of haar eigen tempo te ontdekken wat hij graag wil bereiken in het leven. Zijn het wel echt de dromen van je kind die je aan het najagen bent of is het een projectie van je eigen dromen die je loslaat op je kind?

 

Uiteraard wil elke ouder dat zijn kind het goed doet maar vergeten we daarbij niet soms ook te kijken naar waar je kind echt gelukkig van wordt. Probeer dat eens in je achterhoofd te houden wanneer je bezig bent met het stellen van doelen voor je kind en kijk waar de prioriteiten echt (zouden moeten) liggen.

 

 


TILBURGSEWEG 149, GOIRLE
0630645949
info@yourkidscoach.nl