Loading...
herfstvakantie, activiteiten, kinderen

Herfst!

 

Vanmiddag is het alweer zo ver, de kinderen hebben herfstvakantie! Gevoelsmatig lijkt het misschien of de zomervakantie net achter de rug is en nu is het alweer vakantie. Sommige mensen zullen nog lekker wat najaarszon mee gaan pakken in een ander land met het gezin terwijl anderen in Nederland het geluk hebben dat de zon zich ook hier nog even laat zien. Ik zou zeggen grijp deze kans aan om nog lekker met de kids naar buiten te gaan en te ravotten in de bladeren of een flinke wandeling te maken door het bos.

 

De natuur heeft jou en je gezin zoveel te bieden en het is nog gratis ook 😉 Veel mensen ervaren het als rustgevend, bevrijdend en goed voor de concentratie. Het is niet alleen goed voor kinderen om af en toe de natuur in te trekken maar ook voor jou als ouder heeft het zeker zijn effect.

 

Thom Hartman schreef in 2008; wandelen heeft een positief effect op de stemming, het denkvermogen en het algemeen welbevinden van mensen Als we wandelen worden beide hersenhelften gelijktijdig en in gelijke mate gestimuleerd. Daardoor ontstaan er betere hemisferen en kunnen de hersenen vastzittende patronen oplossen die als gevolg van stress zijn ontstaan.

 

Zoek dus het bos op met zijn prachtige herfstkleuren om daar een wandeling te maken. Het is dan vaak veel gemakkelijker om te praten met je kroost en gesprekken te voeren die je aan de keukentafel toch wat minder makkelijk aangaat. Of wandel lekker in stilte en geniet van elkaar en van de natuur om je heen. Er wordt niet voor niks gezegd dat de natuur je dichter bij jezelf brengt. De natuur is puur en echt en dit zorgt er bij veel mensen voor dat ze weer wat meer in contact komen met zichzelf.

 

Nog meer activiteiten om samen met je kinderen te doen in de natuur:

 

  • Organiseer een picknick. Zorg voor een groot kleed, een thermoskan warme chocomel en wat lekkers.
  • Speel een spel, kom samen in beweging. Verstoppertje, vlag veroveren, tikkertje of één van de vele andere spelletjes die je zelf vroeger buiten speelde.
  • Bouw een hut van oude takken die jullie verzamelen en probeer een dak te maken van bladeren wat je beschermt tegen een eventuele regenbui.
  • Ga schat-zoeken, wie kan het mooiste stukje natuurlijk materiaal vinden. En praat hierover want wat voor jou mooi is wil nog niet zeggen dat het voor je kind mooi is.
  • Verzamel bladeren en breng die mee naar huis om er een kunstwerk mee te maken door er met een spuitbus een vorm van te spuiten. Of door ze op te plakken op papier nadat ze zijn ingedroogd.

 

En zo is er nog een hele hoop te bedenken wat je samen kunt doen, buiten in de natuur. Uiteindelijk is dat wat telt, de tijd en aandacht die je je kind geeft en wat je daarmee doet. Er echt zijn voor ze, zonder afgeleid te worden door alles wat moet of waarvan je denkt dat moet. Genieten!


TILBURGSEWEG 149, GOIRLE
0630645949
info@yourkidscoach.nl