Loading...

KINDERCOACHING

Een kindercoach is iemand die dient als de wind van een luchtballon,

je helpt het kind de goede weg te vinden op zijn levenspad

maar de schipper (het kind) bepaalt uiteindelijk welke kant hij op wil.

WAT IS EEN KINDERCOACH?

Een kindercoach is iemand die dient als de wind van een luchtballon, je helpt het kind de goede weg te vinden op zijn levenspad maar de schipper (het kind) bepaalt uiteindelijk welke kant hij op wil. Ieder kind bewandelt zijn eigen pad; het pad naar de volwassenheid en daarmee ook het pad naar de autonome persoon die zij eigenlijk al zijn vanaf het moment dat ze geboren zijn. Een coach is hierin volgend, hij stuurt niet maar volgt het kind op hun pad naar een wijzer leven.

WANNEER MAAK JE GEBRUIK VAN EEN KINDERCOACH?

Soms raken kinderen door wat voor reden dan ook even de weg kwijt, ze moeten over, onder of door obstakels heen die op hun pad komen. Een kindercoach helpt hen in hun zoektocht naar hoe ze het beste om kunnen gaan met deze obstakels. Maar de kindercoach helpt daarnaast ook de omgeving van het kind te zien hoe zij het beste ondersteuning kunnen bieden op het pad dat het kind volgt. Stappen jullie samen met mij in de denkbeeldige ballon op weg naar een mooie toekomst?

Voorbeelden van de obstakels waar je als kind en ouder tegen aan kan lopen zijn:

  • Omgaan met een diagnose
  • Gedragsproblemen
  • Sociaal- emotionele problemen
  • Aan autisme verwante problemen
  • Rouwverwerking
  • Pesten
  • Scheiding
  • Pubertijd

Natuurlijk is er ook al een hoop wat je als ouder zelf thuis kunt doen. In de blogs op deze pagina kun je over veel onderwerpen al een hoop tips vinden. Kom je er dan toch niet uit samen met je kind? Neem dan contact op!

SPECIALISME

Mijn specialisme ligt op het vlak van gedragsproblemen bij kinderen tussen de 8 en 14 jaar. Vaak is het heel lastig voor ouders, leerkrachten en omgeving om te zien wat er achter het opvallende gedrag zit van deze kinderen. Door de omgeving wordt er misschien met een afkeurende blik gekeken en ouders zitten met de handen in het haar omdat ze niet meer het gelukkige kind zien waar zij zo gek op zijn.

Samen met ouders maar vooral samen met het kind ga ik op ontdekkingstocht om uit te vinden waar dit gedrag vandaan komt. Ik geloof er heilig in dat ieder kind in de essentie het allerliefste het goed wil doen en dat we negatief gedrag dus eigenlijk moeten zien als een roep om hulp. Ook geloof ik dat het kind zelf vaak heel goed weet, ook al is dit ergens diep van binnen, waar dit gedrag vandaan komt. En wanneer we samen achter de oorzaak zijn gekomen kunnen we vervolgens gaan werken aan een oplossing. Durven jullie met mij deze ontdekkingstocht aan te gaan?

WAT IS HET DOEL VAN EEN KINDERCOACH TRAJECT?

Het doel is dat het kind en zijn omgeving voortaan weten hoe ze die obstakels, die nu eenmaal bij het leven horen, het beste aan kunnen pakken. Hierbij houd ik altijd in gedachten dat kinderen zelf al de oplossing in zich hebben, zij weten diep vanbinnen al lang welke weg voor hen het beste werkt. Meestal hebben ze alleen even een duwtje in de rug en wat handvatten nodig om weer op het juiste pad te komen.

WERKWIJZE

Ik probeer zoveel mogelijk aan te sluiten bij de situatie en het kind zoals het zich voordoet. Soms betekent dit creatief aan de slag gaan waar het andere keren juist heel fijn werkt om gesprekken te voeren. Vanuit een intuïtieve houding en een doeltreffende intake kijk ik naar wat passend is en soms proberen we samen een paar dingen uit om te kijken wat het beste werkt. Vanuit de sessies in de praktijk komen er ook dingen naar voren waar jullie samen mee aan de slag kunnen gaan. Ik werk bijvoorbeeld veel met het Coachee spel, dit spel is geweldig om samen mee aan de slag te gaan. Vanuit de vragen en opdrachten die daarbij horen kom je vaak al een heel eind in je zoektocht naar het juiste pad voor het kind.

Wanneer u zich aanmeldt voor onze nieuwbrief, accepteert u de Privacyverklaring en geeft u toestemming aan Your Kids Coach om u via e-mail op de hoogte te houden van ontwikkelingen. Na uw aanmelding ontvangt u van ons een e-mail met een bevestigingslink. Wanneer u op deze link klikt, is uw aanmelding voltooid. U kunt zich op elk moment weer afmelden voor deze nieuwsbrief.