Loading...
liefde voor je kind

Liefde in plaats van frustratie

Een tijd terug mocht ik een weekje in een stilteretraite doorbrengen. En iets wat begon als een verplichting om mijn mindfulness licentie te behouden bleek een echt cadeautje te zijn.

Tijdens deze week ben ik vooral bezig geweest met mediteren, yoga en uitrusten van de drukke weken die eraan vooraf gingen. Voor ik hier heen ging was ik eigenlijk vooral bang dat het mentaal erg zwaar zou zijn om 5 dagen helemaal niks te zeggen en niet te kunnen communiceren met het thuisfront en de mensen in je directe omgeving. Achteraf kan ik zeggen dat het me vooral rust heeft gebracht en een aantal mooie inzichten waarvan ik er deze week eentje met jullie wil delen.

Tijdens de week was er ook iedere dag een soort theorieles over allerlei oosterse godsdiensten, gebruiken en denkwijzen. Tijdens 1 van deze lessen kwam het volgende naar voren, wat me erg raakte:

Handel niet vanuit je eigen frustratie of angst maar vanuit liefde.

Dit principe is iets waar we allemaal wel iets aan zouden kunnen hebben, en zeker ouders naar hun kinderen toe zouden dit af en toe in gedachten mogen houden.

Vanzelfsprekend houdt iedere ouder onmenselijk veel van zijn of haar kind, daar twijfel ik nog geen seconde aan. Maar ik denk wel dat de mens vaak handelt vanuit een eigen frustratie of angst. Wat maakt dat je niet altijd een even redelijke reactie geeft naar je omgeving. 

Zeker wanneer je met je kind communiceert kan ik me voorstellen dat hier soms een stuk frustratie achter zit. En al helemaal wanneer je kind net bijvoorbeeld de muur heeft beklad met jouw lievelingslippenstift zal het best een uitdaging zijn om niet vanuit frustratie te handelen. 

Maar toch lijkt het me voor iedere ouder een mooie uitdaging om zoveel mogelijk vanuit liefde naar je kind toe te handelen (en misschien ook wel naar de rest van je omgeving;)). 

Ik zal in ieder geval in de toekomst gaan proberen vooral te handelen vanuit liefde en met liefde te kijken naar iedereen in mijn omgeving. Doen jullie mee?


TILBURGSEWEG 149, GOIRLE
0630645949
info@yourkidscoach.nl