Loading...
Kindercoach Tilburg

“Mam, ik verveel me!”

Een zin die veel moeders (en vaders) regelmatig zullen horen van hun lieftallige kroost. Maar is dit nu zo erg?

In deze tijd hebben kinderen zo ontzettend veel afleiding en bezigheden om zich te vermaken dat de momenten van ‘niks te doen hebben’ voelen als een verschrikking. Dit is echter juist goed voor ze… een beetje verveling leidt tot creativiteit.

We zijn geneigd om onze kinderen altijd maar kant en klare werkjes, opdrachten, taakjes of andere bezigheden te geven.  Op deze manier leren kinderen echter nooit om zich te ontwikkelen op creatief vlak. En wat is nu uiteindelijk leuker dan een zelf verzonnen en gemaakt spelletje spelen? Wanneer je ze iedere keer een kant en klare oplossing biedt zullen je kinderen dit als vanzelfsprekend gaan ervaren en daarmee later in hun leven moeite blijven hebben met het verzinnen van creatieve oplossingen.

Kinderen zouden juist af en toe zich kapot moeten vervelen zodat ze zelf gaan zoeken naar oplossingen om zichzelf bezig te houden. Wat je zou kunnen doen als ouder is ze materialen aandragen waarmee ze iets kunnen gaan maken/bouwen/ontwikkelen. En laat ze dan maar aanmodderen, het hoeft niet perfect te zijn of op een echt bestaand iets te lijken. Juist de zelfverzonnen figuren, hutten, toneelstukjes of tekeningen zijn toch de allermooiste? En dat zijn ook precies de dingen waarmee ze hun creativiteit een boost geven.

Dus lieve ouders van nu, laat alsjeblieft eens alle iPads, computers, werkjes en andere attributen waar jullie kasten hoogstwaarschijnlijk van uitpuilen aan de kant liggen en gun je kind die verveelmomentjes!


TILBURGSEWEG 149, GOIRLE
0630645949
info@yourkidscoach.nl