Loading...

MINDFULNESS VOOR KINDEREN

Leren bewuster te ‘ZIJN’

WAAROM MINDFULNESS VOOR KINDEREN?

Doormiddel van mindfulness komen kinderen weer terug in contact met zichzelf. Ze leren met oefeningen hun lijf, hun emoties en hun gedachten kennen. Door meer mindful in het leven te staan leren ze bewuster te ZIJN.  In onze huidige samenleving moeten we allemaal zo veel, er gebeurt zo veel en we krijgen zo veel prikkels binnen dat het weer terug bij onszelf komen een uitdaging is.

Met mindfulness leren kinderen terug te keren naar de rust in zichzelf en daarmee leren ze hun aandacht in het moment te vergroten. Dit kan behulpzaam zijn in schoolse situaties maar ook zeker in sociale situaties. Kortom, een mooie vaardigheid om aan te leren voor ieder kind.

Mindfulness in de klas

Binnen steeds meer scholen wordt gewerkt met Mindfulness voor kinderen. Kinderen leren hun aandacht te richten op de taak waar ze mee bezig zijn, wat rust brengt in de klas. Ook leren ze liever te zijn voor zichzelf en voor de andere kinderen wat merkbare verschillen oplevert op sociaal vlak binnen een school. Minder pestgedrag en minder gestresste kinderen, dat wil toch iedere school?

Heb je interesse in een vrijblijvende kennismaking met mindfulness voor kinderen binnen jouw school? Staat je school in Tilburg of omgeving? Neem dan contact met op om een afspraak te maken!

METHODE ‘ELINE SNEL’

Veertig jaar geleden ontwikkelde Jon Kabat-Zinn (arts, wetenschapper, schrijver) een training voor volwassenen. De Mindfulness Based Stress Reduction training om te oefenen met bewuste, vriendelijke aandacht voor wat speelt op dit moment. Eline Snel ondervond in haar praktijk dat dit ook voor kinderen geweldige resultaten gaf. Ze ontwikkelde een methode voor kinderen en jongeren waarbij het motto is ‘aandacht werkt’.

Na vele ontwikkelingen, verder onderzoek en heel veel oefening worden haar boeken en trainingen nu over heel de wereld gebruikt. Door ouders, professionals en natuurlijk kinderen en jongeren om op een open en aandachtige manier het leven te ervaren.

EFFECTEN OP KINDEREN

  • Kinderen ervaren meer rust. Zowel in hun hoofd als ook in hun lijf. Dit zorgt ervoor dat ze zich beter kunnen concentreren en daarmee zullen (leer)prestaties verbeteren. Ook zullen ze minder impulsief reageren op situaties.
  • Kinderen krijgen meer zelfvertrouwen en genieten meer van de dingen die ze meemaken. Dit heeft te maken met het afnemen van negatieve gedachten en het leren omgaan met piekeren.

  • Een betere nachtrust, beter kunnen ontspannen.

  • Het meer in contact komen met hun gevoel. Kinderen maken kennis met hun gevoelens en leren ze accepteren als iets ‘wat er nu eenmaal bij hoort’.

  • Meer compassie voor anderen en ook voor zichzelf. Ze leren minder streng zijn voor zichzelf. Wat uiteindelijk zeker voor kinderen met faalangst een heel mooi effect is van mindfulness.

WAT HOUDT DE TRAINING IN?

In 8 weken leert jouw kind hoe hij of zij meer mindful in het leven kan staan, we gaan aan de slag met het bewust ZIJN. We doen dit door middel van leuke spelletjes, oefeningen, gesprekken en meditaties bij mij in de praktijk in Goirle.

Deze training is geschikt voor alle kinderen uit de omgeving van Tilburg. Of er nu problemen zijn op het gebied van aandacht, gedrag, onzekerheid of iets heel anders… Maar natuurlijk ook voor alle kinderen die gewoon graag leren hoe ze wat meer in het hier en nu kunnen leven met aandacht voor wat er op dat moment speelt… Zeker in onze maatschappij gaat alles altijd maar snel snel snel, deze training is een mooi moment om eens even terug te keren naar het hier en nu!

125
Kopjes Koffie
85
Kinderen
192
Ouders
98%
Gelukkige klanten

Wanneer u zich aanmeldt voor onze nieuwbrief, accepteert u de Privacyverklaring en geeft u toestemming aan Your Kids Coach om u via e-mail op de hoogte te houden van ontwikkelingen. Na uw aanmelding ontvangt u van ons een e-mail met een bevestigingslink. Wanneer u op deze link klikt, is uw aanmelding voltooid. U kunt zich op elk moment weer afmelden voor deze nieuwsbrief.