Loading...
oudercaching

5           tips voor een gelukkige vakantie met kids:

 

Heerlijk, eindelijke vakantie! Tijd om lekker wat tijd met je gezin samen door te brengen en te genieten van elkaars gezelschap. Maar hoe zorg je ervoor dat het ook echt genieten wordt?

 

Allereerst is het het vermelden waard dat quality time met je gezin belangrijk is voor de ontwikkeling van je kinderen. Want jouw kinderen ontlenen hun identiteit, zeker voor ze gaan puberen, voornamelijk van hun gezin. Dus tijdens de vakantie een uitgelezen moment om jouw kind te laten voelen hoe fijn het is om lief te zijn voor elkaar en met aandacht er te zijn voor elkaar. Maar natuurlijk is het dan wel prettig als jij dit ook zo voelt

 

Om het ook een geslaagde vakantie te laten zijn heb ik hieronder wat tips voor je samengesteld:

 

  1. Kijk goed waar de behoefte ligt van jouw gezin.

Wat ik hiermee bedoel is dat je eens zou kunnen proberen om te kijken naar wat er nodig is op dit moment. Is dat avontuur, actie en uitdaging of misschien juist wel rust, structuur en bijkomen?

Wanneer je helder hebt wat er nodig is op dit moment kun je vanuit daar gaan kijken naar de invulling van jullie vakantie. Want vakantie betekent voor veel mensen automatisch ook op vakantie gaan maar dit hoeft natuurlijk helemaal niet. Ook thuis kun je heerlijk vakantie vieren met je gezin.

 

  1. Zorg voor een goede organisatie.

Wanneer je helder hebt wat je wil gaan doen tijdens de vakantie is het wel zo prettig om dit ook goed te organiseren. Dus denk van tevoren na over wat je wil gaan doen en wat je daar bij nodig hebt. Kinderen worden van niks zo vervelend als van wachten op papa of mama totdat ze iets leuks kunnen gaan doen.

 

  1. Laat de kinderen mee beslissen.

Een ultieme tip om te voorkomen dat kinderen het niet leuk vinden wat je gepland heb is om ze mee te laten beslissen over wat je gaat doen. Dit kan al vanaf jonge leeftijd en wanneer je niet wil dat ze de onmogelijke dingen kiezen zorg je dat je 3 keuzes paraat hebt. Dus drie dingen die jij ook ziet zitten zodat ze daaruit kunnen kiezen. Dit kan de keuze zijn welk vakantieland het gaat worden maar ook zo klein als waar ze een ijsje willen gaan halen bijvoorbeeld.

 

  1. Plan niet te veel

Vakantie is in mijn optiek ook wel bijkomen van alle drukte van onze drukke maatschappij dus deze tip volg ik zelf zeker op wanneer ik vakantie heb. Plan niet heel je dag vol met activiteiten maar plan ook wat luier tijd in waarin kinderen zelf kunnen beslissen waar ze zin in hebben op dat moment.

 

  1. Geniet

Last but not least, probeer te genieten!  Ben je bewust van de rijkdom die je in handen hebt met je gezin. Hoe imperfect jullie soms waarschijnlijk ook zijn, toch kan jouw gezin ook als perfect aanvoelen. Probeer dit niet als een vanzelfsprekendheid te nemen maar hier af en toe eens bewust bij stil te staan en geniet!


TILBURGSEWEG 149, GOIRLE
0630645949
info@yourkidscoach.nl