Loading...

Workshops

Mindfulness voor kinderen

Prijs?
175 euro per kind. (exclusief BTW)

(eventueel vanuit PGB te betalen)

Data:

23 oktober t/m 11 december

Tijd:

kinderen 5-7 jaar om 14.00 uur

kinderen 8-12 jaar om 15.30 uur

Wat houdt het precies in?

Deze training wordt gegeven volgens de AMT methode Eline Snel, ook wel bekend als ‘Stilzitten als een kikker’.

In 8 weken leert jouw kind hoe hij of zij meer mindful in het leven kan staan, we gaan aan de slag met het bewust ZIJN. We doen dit door middel van leuke spelletjes, oefeningen, gesprekken en meditaties.

Deze training is geschikt voor alle kinderen. Of er nu problemen zijn op het gebied van aandacht, gedrag, onzekerheid of iets heel anders… Maar natuurlijk ook voor alle kinderen die gewoon graag leren hoe ze wat meer in het hier en nu kunnen leven met aandacht voor wat er op dat moment speelt… Zeker in onze maatschappij gaat alles altijd maar snel snel snel, deze training is een mooi moment om eens even terug te keren naar het hier en nu!


Wat gaan we doen?

  • We komen iedere week 1 uur bij elkaar.
  • We oefenen met aandachtsoefeningen, yoga oefeningen, creatieve oefeningen en we praten over onze ervaringen.
  • De kinderen krijgen oefeningen mee naar huis om thuis te oefenen.
  • Bij de training inbegrepen is het boek ‘stilzitten als een kikker’ van Eline Snel om zelf thuis ook aan de slag te kunnen gaan.

Kennismaking met Mindfulness voor kinderen

Voor wie:
Kinderen van 5 tot 12 jaar.

Prijs:
5 euro per kind.

Tijd:

 

Data:

 

Locatie:

Gondelstraat 2 te Tilburg

Wat houdt het precies in?

Altijd al eens willen kijken of mindfulness iets is voor jouw kind? 20 juni staat er een kennismakingsworkshop gepland. Gratis eens kijken of een aandachtstraining misschien weleens dé oplossing zou kunnen zijn voor hetgeen waar jouw kind tegen aan loopt? Of natuurlijk om gewoon eens te ervaren wat het inhoudt.


Wat gaan we doen?

We zullen tijdens dit uur aan de slag gaan met verschillende speelse oefeningen en praten over onze ervaringen tijdens de oefeningen. Want mindfulness is eigenlijk het bewust worden van wat we aan het doen zijn, wat we ervaren en hoe we dingen beleven. De oefeningen zullen bestaan uit meditatie en ademhalingsoefeningen, maar ook bewegingsoefeningen om meer in contact te komen met ons lichaam. Deze workshop is echt bedoeld om een eerste kennismaking te doen met mindfulness. Maar we gaan er vooral natuurlijk een fijn uur van maken samen.

Locatie:

Voor deze workshop is Your Kids Coach te gast bij Spiritueel Centrum Jasmijn waar we gebruik kunnen maken van een grote ruimte zodat er lekker veel ruimte is om te bewegen.

Inschrijven:

De inschrijvingen voor deze workshop verlopen via de website van Spiritueel Centrum Jasmijn.

www.spiritueelcentrumjasmijn.nl 

Workshop ‘de baas worden over je eigen gedachten’

Voor wie is de workshop bedoeld?
Kinderen tussen de 9 en 12 jaar.

Prijs?
37,50 euro per kind.

Tijd?

 

Data:

Wat houdt deze workshop precies in?

Voelt jouw kind zich regelmatig onzeker, faalangstig, misbegrepen of komen er vaak negatieve gedachten naar boven? Dan is deze workshopserie waarschijnlijk iets voor jullie!

Op 3 middagen gaan we in een klein groepje kinderen aan de slag met gedachten. Want wanneer jij leert dat je de baas bent over je eigen gedachten dan zullen vanzelf die onzekere, faalangstige gevoelens minder worden.

 

Wat gaan we doen?

  • We praten over gedachten en wat deze met je doen. Op deze manier krijgt jouw kind inzicht in welke patronen zich voltrekken in zijn of haar hoofd.
  • We gaan op een creatieve en speelse manier kijken hoe we deze negatieve gedachten kunnen omdraaien naar positieve gedachten.
  • We doen leuke oefeningen om weer te leren voelen en in het hier en nu te blijven in plaats van allerlei gedachten erbij te halen die wellicht niks te maken hebben met de situatie zoals hij echt is.

Reacties van kinderen die deze workshop al hebben gedaan:

‘ Ik haal betere punten omdat ik nu weet dat ik niet hoef te luisteren naar negatieve gedachten’.

‘ Ik weet nu dat ik het WEL kan’.

‘ Eindelijk ben ik minder bang voor de cito’s!’.

InschrijvenWanneer u zich aanmeldt voor onze nieuwbrief, accepteert u de Privacyverklaring en geeft u toestemming aan Your Kids Coach om u via e-mail op de hoogte te houden van ontwikkelingen. Na uw aanmelding ontvangt u van ons een e-mail met een bevestigingslink. Wanneer u op deze link klikt, is uw aanmelding voltooid. U kunt zich op elk moment weer afmelden voor deze nieuwsbrief.